woensdag 20 december 2017

Aperitieven in stijl

Volop aan het plannen voor de eindejaarsfeesten? Vandaag geven we je wat tips voor een snel en smakelijk aperitief.

Enkele weken geleden waren we te gast op de foodshow van Delhaize en konden we vaststellen dat zij volop de kaart van het aperitief trokken. Gaande van de typische producten zoals canapés van gerookte zalm en mini bouchées, tot salami van wild, macarons met foie gras, enz. We gingen dan ook op pad en maakten een feestelijk aperitief met enkele van deze producten.


We kozen voor een blokje kaas (Tomme de Montagne), Arte Monte worst van hert en gegrilde toasts met vijgen van Larnaudie met foie gras.

Arte Monte ligt 170 km ten noordoosten van Cordoba in het zuiden van Spanje. De dieren brengen hun hele leven door in een natuurgebied met een oppervlakte van 4000 hectare. de producten worden op natuurlijke wijze gedroogd op een hoogte van 700m. Arte Monte brengt een heel gamma wildproducten voort, van worsten tot bereide maaltijden. De worst van hert (een soort salami) was zeer aangenaam van smaak en zeker niet te sterk.

Voor de toastjes keken we naar de gegrilde toasts met vijgen van Larnaudie. De kleine toasts met noten en vijgen geven een aangename zoetere toets aan het aperitief.

We serveerden onze hapjes met een glaasje Cava HOLA 2017 Brut Reserve. Een heerlijke cava die de frisheid van wit fruit (druif en appel) combineert met een getoast aroma. Een zeer aangename cava, complex, delicaat en vol met aroma's.

En heb je mijn mooie feesttafel al eens bekeken? Het tafelkleed - met mooie zilveren schittering erin - kreeg ik van Le Mistral Home (verkrijgbaar bij o.a. Carrefour). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten