'Trick or treat' met suikervrije bounties!

De herfstvakantie is alweer begonnen. De tijd vliegt toch wel! De dochter des huizes is in het eerste leerjaar begonnen en nu lijkt het plots nog sneller te gaan. Waar is de tijd?!


En met die herfstvakantie is het ook alweer Halloween. Vroeger geheel ongekend in ons land, maar de laatste jaren meer en meer in de aandacht. Ik maak traditiegetrouw elk jaar een special of op zijn minst een specifiek recept rond dit thema (hé, elk excuus is goed om te koken!). Dit jaar ging ik opnieuw creatief aan de slag met kleine meid en kozen we ervoor om enkele "trick or treat" versnaperingen te maken. Ze versierde enkele mandarijntjes met "Halloweengezichtjes" terwijl ik aan onze pompoen werkte. Mag je "trick or treat" iets zoeter zijn? Dan hebben we de ideale oplossing want we maakten ook suikervrije bounties.


Een klassieke Bounty is mierenzoet en een absolute no-go. Met deze variant kan je in een mum van tijd en met zeer weinig ingrediënten zelf lekker bounties maken. Ik koos als zoetstof voor PureVia agavesiroop met stevia, een lekker alternatief dat hier prima past.

Met onderstaand recept maak je zes bounties.

Ingrediënten

  • 100 gram geraspte kokos
  • 3 el kokosolie
  • 3 el PureVia agavesiroop met stevia
  • 100 gram pure chocolade (minimum 70% cacao)

Bereidingswijze

Doe de kokos, kokosolie en Purevia in de foodprocessor en maal tot een geheel. Vorm met je handen bounty-reepjes. Let op: het mengsel is niet zo vochtig, je moet niet willen rollen maar goed 'kneden' en het mengsel in je handpalmen tot repen pletten. 

Laat het mengsel een halfuurtje opstijven in de diepvries.

Smelt en tempereer de chocolade. Ik doe dit op de eenvoudige manier: smelt 2/3 van de chocolade au bain marie. Neem de pan van het vuur en voeg de overige chocolade toe. Laat al roerend verder smelten. Je chocolade zal nu de ideale temperatuur hebben.

Haal de kokosrepen door de chocolade en laat opstijven.

Smakelijk!

Reacties