woensdag 24 februari 2016

Amandelcake met frambozen

De bakmicrobe is weer volop aan het razen... en dus krijg je hier ook regelmatig wat gebak te zien.

Afgelopen weekend kreeg ik geweldige zin in cake. De voorraad fruit van eigen tuin is intussen uitgeput (hoewel we heel wat konden invriezen van de zomer), maar ik koop in de AH regelmatig fruit uit de diepvries. Zo stond er ook een "doosjevol frambozen" klaar dat perfect in de cake kon.

Ik koos voor een amandelcake met een laagje frambozen. Een heerlijke zoete cake met een zure toets van frambozen. Heerlijk!


Ingrediƫnten

  • 140 gram gemalen amandelen
  • 140 gram goede zoutloze boter (zacht)
  • 100 gram Ellphi zoetstof
  • 140 gram zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • 100 gram frambozen (vers of diepvries)
  • 4 el amandelschilfers

Bereidingswijze

Klop de zachte boter met de zoetstof. Meng de gemalen amandelen, bloem, eieren en vanille eronder tot een egaal geheel.

Spray een springvorm in met bakspray. Doe de helft van het deeg erin. Bedek met een laag frambozen. Verdeel de overige helft van het deeg erover.

Bestrooi met de amandelschilfers.

Bak gedurende 40 Ć  45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Laat afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten