maandag 27 april 2015

Recepten voor 3 euro - Griekse burger

We zijn intussen volop in verhuismodus geraakt bij Tineke's Cucina. De afgelopen weken werden vlotjes behang afgetrokken, gaten gevuld, muren geschuurd, enz. Momenteel zijn we ongeveer halverwege de verfwerken en eind juni verhuizen we naar een nieuwe woning met kantoren te Beverlo.


Intussen blijven we echter nood hebben aan lekkere en gezonde maaltijden. Alleen, daar is niet altijd de tijd voor. Toen Delhaize ons dan ook vroeg om hun nieuwe concept te testen, zagen we dit zeker zitten.

Sinds enkele weken heeft Delhaize een nieuw concept gelanceerd dat diegenen die begeesterd zijn door koken en kleine prijzen tevreden zal stellen...
Je hebt het misschien al aan de ingang van jouw supermarkt gezien, vanaf nu zijn de recepten voor € 3 in de winkels beschikbaar!

Delhaize stelt vanaf nu iedere week eenvoudige en gemakkelijk te bereiden recepten voor, dat voor slechts € 3 per persoon. Ideaal tijdens deze drukke (en dure ;-) ) verbouwingsweken.
Deze gevarieerde recepten werden bedacht door onze chefs Audrey Lenoir en Jeroen De Pauw, die als doel vooropgesteld hebben goedkope maar vooral evenwichtige en smakelijke recepten te bereiden.

Wij kozen ervoor om het recept van deze week te bereiden: een Griekse burger.Het recept van Delhaize?

IngrediĆ«nten voor 4  personen
  • 1 pak ratatouillegroenten
  • 1 blik tomatenvlees met kruiden Delhaize
  • 250 g Griekse pasta Makbea
  • 500 g gemengd gehakt (rund & varken)
  • 200 g feta Dodoni
  • 1 eetlepel oregano Delhaize
  • 1 teentje look
  • tijm
  • rozemarijn
 
Bereiding
Snij de groenten in blokjes en stoof ze met een scheutje olie en een teentje look, wat tijm en rozemarijn.
Voeg de tomatenblokjes toe bij de groenten en laat de ratatouille sudderen.
Meng het gehakt met de oregano en de verkruimelde feta. Maak er hamburgers van en bak ze in de pan.
Kook de Griekse pasta gaar en serveer met de ratatouille en hamburgers.

Wij gingen dus afgelopen zaterdag op weg naar de lokale vestiging. Bij de groenten en fruit bleken de ratatouillegroenten onvindbaar... "Ah ja, die groenten. Die zijn er niet, en we kunnen ze ook niet bestellen. Dat is voor dat recept zeker?". Ja, inderdaad... Dan maar zelf een courgette, aubergine, uien, paprika en tomaat los bij elkaar gezocht.

Verderop in de winkel nemen we een blikje "tomatenvlees met kruiden" op. En ja hoor, uiteraard... suiker. Dat nemen we dus ook niet. We kiezen voor de gewone tomatenblokjes, die we zelf wel zullen kruiden met basilicum, oregano, bonenkruid, peper en zout. Zonder suiker en met een beter zicht op wat erin zit!

Onze versie werd dus lichtjes aangepast door uitzuiveren van de suikers. De hoeveelheid feta in de hamburgers werd gehalveerd. Verder kozen we er ook voor om het gerecht af te werken met een flinke lepel tzatziki op elk bord en een stukje Turks brood. Lekker!

Erg snel was de bereiding niet, dus op dat vlak geen winner, maar qua smaken zat het zeker goed. Voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten