zaterdag 14 juni 2014

Koude pastasalade

Met het warme weer van de afgelopen dagen is gans België weer aan het barbecueën. We merken dit heel goed aan de blog-statistieken, want onze BBQ-recepten zijn veruit het populairst.

Zelf gingen we uiteraard ook aan het grillen. En soms hoeft dat helemaal niet zo uitgebreid te zijn. Een spies met verschillende stukken vlees (en stukje worst, een stukje merguez, een mini-steakje) gecombineerd met een slaatje smaakt al prima.

We kozen dan ook voor een oerklassieke pastasalade, kidsproof, zodat ook de driejarige des huizes kon mee-eten (nu ja, zeuren omdat er koude groentjes op tafel stond).

Je kan hiermee uiteraard variëren naar hartelust, en zelf gingen we voor een "restjespasta". Alles waarvan er nog "een beetje" in de koelkast te vinden was, kwam terecht in de kom. En smakelijk was het zeker!

Ingrediënten

  • Een half pak fusilli
  • 2 eieren
  • Een handvol boontjes
  • 2 trostomaten
  • 1 wortel
  • 1 sneetje gekookte ham
  • Wat aspergepunten (verse gekookte, maar kan ook uit een bokaaltje)
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • mayonaise

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens instructies op het pak. Kook de eieren hard en de boontjes gaar.

Hak de hardgekookte eitjes fijn, snij de boontjes in drie.

Snij de tomaten, wortel, ham en aspergepunten in stukjes.

Doe alle ingrediënten in een kom. Kruid met flink wat peper en zout. Doe er de fijngesnipperde peterselie bij en enkele eetlepels mayonaise.

Meng voorzichtig onder elkaar.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten