zaterdag 23 juni 2012

Spaghetti met mosseltjes


Een eenvoudig en licht pasta-gerechtje. Wat kan een mens zich nog meer wensen?


Ingrediënten:
  • Spaghetti
  • 500 gram mosselen
  • Een glas witte wijn
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Verse peterselie
  • Olijfolie

Bereidingswijze
 
Maak de mosselen schoon. Zet ze een tijdje onder in een mengsel van water en melk om ze schoon te maken. Spoel goed na onder stromend water.

Verhit de olie in een kom, doe er de mosselen bij en giet het glas witte wijn erover. Dek de pan af en kook/stoom de mosselen tot ze open zijn (eventueel af en toe wat opschudden). Haal de mosselen met een schuimspaan uit de kom en houd ze apart.

Breng het mosselvocht aan de kook met het gesnipperde teentje knoflook. Snij de tomaat in blokjes, verwijder de pitjes en doe de blokjes bij het mosselvocht. Laat een tweetal minuten koken. Doe de mosselen erbij, kruid met peper en zout en wat peterselie.

Serveer met de pasta en eventueel een stukje brood.

Tip: te veel mosselen gekocht? Gekookte mosselen kan je 1à2 dagen bewaren in de koelkast (uit hun schelp gehaald). Ze zijn heel lekker als hapje wanneer je ze frituurt. Haal ze door bloem, eiwit en paneermeel en frituur ze op 150°C tot ze mooi goudbruin zijn. Serveren met een verse tartaar en je hebt zo een lekker hapje voor bij het aperitief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten