Spooky Spider Cupcakes
Halloween vanavond! En om helemaal in de sfeer te blijven, staat hier een reeksje suikervrije cupcakes klaar versierd in de vorm van spinnetjes. Leuk om te doen en helemaal niet moeilijk.
Hoewel, suikervrije versiering voor taarten en cupcakes kan soms een uitdaging zijn. Rolfondant is geen optie, noch glazuur. Met onderstaande ingrediënten kan je toch nog leuke cupcakes versieren.
Ingrediënten
Voor de cupcakes
Bereidingswijze
Doe de zachtgeworden boter in een kom. Voeg de gezeefde bloem, stevia, bakpoeder en zout toe en meng tot een geheel. Voeg één voor één de eieren toe.
Vul cupcakevormpjes voor de helft met het mengsel. Bak gedurende 18 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
Ik vul de cupcakejes half, zo zijn ze na het bakken zeker mooi gevuld. Als ze niet tot boven komen, zijn ze niet mooi te versieren. Komen ze erover, dan geeft dat niet echt een probleem. Je kan ze eenvoudig plat afsnijden met een broodmes.
Smelt de chocolade. Meng met de slagroom en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Voor de versiering snij je pootjes van de dropveters. Van de restjes kan je nog oogjes snijden. Steek in elk cupcakeje 4 pootjes. Bestrijk met de chocoladeglazuur en zet de oogjes op je spinnetjes. Laat nog verder opstijven in de koelkast.
Hoewel, suikervrije versiering voor taarten en cupcakes kan soms een uitdaging zijn. Rolfondant is geen optie, noch glazuur. Met onderstaande ingrediënten kan je toch nog leuke cupcakes versieren.
Ingrediënten
Voor de cupcakes
- 225 gram zelfrijzende bloem
- 1 tl stevia
- 1/2 tl bakpoeder
- 225 gram zoutloze goede boter
- een snuifje zout
- 4 eieren
- 100 gram Pure chocolade
- 130 ml slagroom
- Suikervrije dropveters
Bereidingswijze
Doe de zachtgeworden boter in een kom. Voeg de gezeefde bloem, stevia, bakpoeder en zout toe en meng tot een geheel. Voeg één voor één de eieren toe.
Vul cupcakevormpjes voor de helft met het mengsel. Bak gedurende 18 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
Ik vul de cupcakejes half, zo zijn ze na het bakken zeker mooi gevuld. Als ze niet tot boven komen, zijn ze niet mooi te versieren. Komen ze erover, dan geeft dat niet echt een probleem. Je kan ze eenvoudig plat afsnijden met een broodmes.
Smelt de chocolade. Meng met de slagroom en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Voor de versiering snij je pootjes van de dropveters. Van de restjes kan je nog oogjes snijden. Steek in elk cupcakeje 4 pootjes. Bestrijk met de chocoladeglazuur en zet de oogjes op je spinnetjes. Laat nog verder opstijven in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten