Kweeperengelei
Kweeperen zijn vruchten uit de rozenfamilie. Nauw verwant
aan appelen en peren, maar rauw niet eetbaar. Om ze te verwerken moet je wat
geduld hebben, de vruchten moeten toch makkelijk een half uurtje zachtjes
koken, maar de smaak is het zeker waard!
Kweeperen zijn in België vlot te oogsten in
september/oktober, maar als je geen boom in de tuin hebt is het soms wat
moeilijker om ze te vinden. Mocht je ze tegenkomen, dan is dit receptje toch
zeker een aanrader. Heel lekker bij een wildpaté, kaas, …
Ingrediënten
-
Kweeperen- Stevia
- Pectine
Bereidingswijze
Doe de kweeperen in stukken (met klokhuis, schil, …) in een
pot, bedek met water. Kook de kweeperen 30 à 40 minuten zachtjes tot ze bijna
uit elkaar vallen. Laat het geheel afgedekt een nachtje trekken.
Schep ’s anderendaags de kweeperen uit het vocht. Zeef het
vocht door een neteldoek. Breng het vocht opnieuw aan de kook, zoet naar smaak
met stevia en dik in met pectine (kijk best even op de verpakking voor de
verhouding).
Tip
De overgebleven kweeperen kan je verwerken in een appelmoes.
Doe de klokhuizen, schillen, enz. weg en gebruik het vruchtvlees in appelmoes.
Reacties
Een reactie posten