Runderrollade in de slowcooker
Soms zijn er van die gerechten die je echt maakt voor een ander. Dit was zo eentje in mijn geval. De wederhelft is een echte vleesliefhebber, en eet ook nog eens graag blinde vinken en dergelijke. Ik ben geen fan, maar ik ben wel van het principe dat iedereen eens aan de beurt moet komen bij het kiezen van de gerechten, en dus ging ik aan de slag.
We brachten bij Kaufland rinderroulladen mee, de echte Duitse versie dus. Grote lappen vlees, die ik ook op de klassieke manier wou bereiden, maar zonder zelf al te veel aandacht te moeten besteden aan het gerecht. Dat werd een bereiding in de slowcooker!
Je legt de rundslapjes op een plank en klopt ze wat plat. Bestrijk ze met mosterd, beleg met een plakje ontbijtspek, een kleine augurk (ik koos voor stukjes omdat mijn augurken wat dik waren) en een partje ui.
Kruid met peper en zout en rol het vlees op.
Schroei het vlees dicht in wat hete boter.
Vervolgens nam ik de crockpot slowcooker en deed daarin gesnipperde ui, selder en paprika. Ik legde er de rollades op. Om zeker te zijn dat ze niet uit elkaar rolden had ik er houten prikkers in gestopt.
Overgiet de rollades met rundsfond en rode wijn. Zet de slowcooker 5u op slow.
Tegen het einde van de kooktijd deed ik er nog een pot worteltjes bij. Ik had een tijdje geleden een hele hoop wortelen ingemaakt in weckpotten. Als je dit niet hebt kan je ook verse wortel gebruiken. Doe deze dan samen met de ui en paprika in de slowcooker. Ik dikte ook de saus nog wat in met maïzena.
Serveer je gerecht met aardappelen, puree, kroketten of frietjes. Aan jou de keuze!
Recept
Ingrediënten
- 3 rundsvleeslapjes (runderrolladen)
- 2 uien
- 3 augurken
- 1 paprika
- 500 gram wortelen
- 2 stengel selder
- 3 tl mosterd
- 3 sneetjes ontbijtspek
- 330 ml rundsfond
- 1,5 glas rode wijn
- ev. 1 el maïzena, opgelost in een beetje water
Reacties
Een reactie posten