Bjèvelse hummus

Onze lokale afdeling van Ferm Beverlo organiseerde afgelopen vrijdag een nieuwe workshop cocktails & mocktails met Double Strainger.

We organiseren de workshop al enkele jaren en maken dan telkens 2 cocktails en 2 mocktails. Omdat deze workshop in 'mijn' eigen Ferm afdeling is, stel ik ook elke keer wat bijbehorende hapjes voor. Sommigen daarvan worden op voorhand bereid, maar anderen ter plaatse door de deelnemers van de workshop zelf. Het zorgt altijd weer voor een leuke avond.

Eén van de bijbehorende hapjes is steeds een bepaalde dip op tafel. Deze keer ging ik voor een variant met hummus en gegrilde - lokale - groenten. Ik koos voor rode ui en zoete aardappel van Hoevewinkel Machiels. De 'bjèvelse hummus' was geboren (Bjèvel = dialect voor Beverlo).

Ik werk graag met lokale producten, en het is dan heel handig om de 'patattenboer' vlakbij te hebben. In het weekend gingen we trouwens weer een lading aardappelen en uien halen, en toen bleken ook net de pompoenen van het veld te komen. Check zeker onderaan de post, dochterlief voelde zich plots Rory Gilmore en ging foto's maken bij de pompoenen ;-)

En een tip voor wie zelf in een Ferm-groep zit: vanaf 2026 zitten de cocktail- en mocktailworkshops van Double Strainger in het aanbod van Ferm Labo!


Ingrediënten
  • 1 blik kikkererwten
  • 100 gram geroosterde groenten: zoete aardappel, rode ui, courgette en rode paprika
  • 1 el pindakaas 
  • 1 el olijfolie
  • 75 ml water
  • 1 tl ras-el-hanout
  • ½ tl komijn
  • 1 tl citroensap
  •  Peper en zout

Bereidingswijze

Rooster de groenten 30 minuten in de oven. Laat wat afkoelen.

Meng alle ingrediënten in een foodprocessor.

Serveer met groenten, dipstokjes, crackers…


Intussen bij de pompoenen...





Reacties