Pasteitjes met kruidige curry van pompoen
Het is er het seizoen voor: pompoenen. Ik maakte de afgelopen weken al heel wat soepen, gebakjes en andere gerechten met pompoen, en ook op deze blog kan je heel wat inspiratie vinden.
Vorige week wou ik echter nog eens wat anders proberen. Ik ging voor een zachte curry van pompoen, aardappel en erwtjes, afgedekt met een bladerdeegdakje. Ik baseerde me op een recept van Delicious Magazine, maar gaf er mijn eigen twist aan. Ik gebruikte een vrij zachte currypasta, maar gaf er met extra kruiden meer smaak aan.
Ingrediënten (voor 4)
- 400 gram pompoen, in kleine blokjes
- 3 aardappelen, in blokjes
- 200 gr erwtjes (diepvries)
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 teentje look, fijngesnipperd
- Bamboe gele curry pasta (ik koos deze van Jumbo)
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 1 klein blikje tomatenpuree
- peper, zout, piment
- 1 eigeel
- 1 pak bladerdeeg
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 tl karwijzaad, even aangestampt met vijzel en stamper
- 1/2 komkommer
- 100 gr Griekse yoghurt
- 1 tl gedroogde munt (ik koop deze in de Turkse winkel)
- sap van 1/2 citroen
Bereidingswijze
Verhit wat olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de currypasta en tomatenpuree toe en laat een minuutje meebakken. Voeg de groenten (pompoen, aardappel, erwtjes) toe en overgiet met de kokosmelk. Kruid bij met peper, zout en een mespuntje piment. Laat een kwartiertje sudderen onder deksel.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de curry over individuele ovenschaaltjes. Snij het bladerdeeg in vier (ik nam vierkantjes, hoewel ik ronde potjes had. Het teveel laat je gewoon overhangen). Bestrijk met losgeklopt eigeel en bestrooi met het sesam- en karwijzaad.
Bak de curry nog 20 minuten in de oven.
Maak intussen een raïta voor bij je gerecht. Snij de komkommer in fijne slierten. Meng met de Griekse yoghurt, de gedroogde munt en het citroensap. Kruid bij met peper en zout.
Reacties
Een reactie posten