It's apero o'clock! Krokante parmahamcupjes
Krokante parmahamcupjes met enkele verrassende dips - een ideale aanvulling voor je aperitief! Misschien al een ideetje voor je feesttafel? Of gewoon een leuke herfstavond met het gezin?
Vorige week kregen we een nieuw salon. Enkele dagen voordien ging onze 'oude' sofa door naar mijn moeder, waardoor er geen salon stond in de woonkamer. We trokken een avondje naar onze 'tweede woonkamer'waar we ons amuseerden met een hapje, een drankje, Yahtzee... en onze LP-collectie. Niets beter om een 13-jarige bezig te houden dan een stapel LP's en singles ;-)
Toevallig kreeg ik ook op dat moment een foodbag toegestuurd van Prosciutto di Parma, die een samenwerking op touw gezet hebben met Sandra Bekkari. Onze familieavond werd dus aangevuld met parmahamcupjes met hummus van rode biet & curry, en een geitenkaas met vijgencompote. Afgewerkt met rauwkost en toasts naar keuze perfect voor een leuk aperitiefmomentje.
De wederhelft zorgde met een Louisiana en Cosmopolitan voor de bijpassende drankjes. De recepten voor de cocktails kan je uiteraard vinden bij Double Strainger.
De recepten voor de parmahamcupjes geef ik je graag hieronder mee.
Benodigdheden
voor 2 à 4 personen :
- 6 plakjes Parmaham
- Cupcakebakvorm, 12 cupcake bakpapiertjes of 12 velletjes bakpapier (afmeting 10 op 10 cm)
- Basis hummus:
- 1 bokaal kikkererwten (220 g, uitgelekt), 1 el tahin, sap van ½ citroen, 1 el Griekse yoghurt, peper en zout
- Bietenhummus: 1 voorgekookte rode biet, 2 el sap van rode biet, chiliflakes
- Curryhummus: 1 el olijfolie, ½ kl kurkuma, 1 kl currypoeder, 1 el pompoenpitjes
- 2 rondjes zachte geitenkaasbuche
- 1 el vijgencompote (fiordifruta)
- 1 takje tijm
- Extra groentjes om te dippen (radijs, snackkomkommer, bloemkoolroosjes, tomaatjes,
- snackpaprika’s, …)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Leg in elk cupcakevormpje een bakpapiertje. Bekleed elk vormpje met een sneetje Parmaham. Leg er een tweede bakpapiertje bovenop. Zet in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 12-15 minuten.
Maak ondertussen de hummus.
Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Doe de kikkererwten, de tahin, het citroensap en de yoghurt in een blender en mix fijn. Kruid met peper en zout.
Schep de helft uit de blender en meng met de kurkuma en ½ koffielepel currypoeder. Bewaar in de koelkast.
Snijd de rode biet in grove stukken en mix samen met 2 eetlepels bietensap en de overige hummus fijn. Kruid bij met peper en zout.
Bewaar in de koelkast.
Tip: wees niet te kwistig met zout, de ham doet zijn werk ;-)
Afwerking
Verhit een scheutje olijfolie in een klein steelpannetje en rooster de pompoenpitjes met de overige curry. Zet opzij.
Verwijder voorzichtig de bakpapiertjes van de Parmaham cupjes. Vul 2 Parmaham cupjes met rode bietenhummus, 2 met de curryhummus en 2 met geitenkaas.
Garneer de rode bietenhummus met chiliflakes, de curryhummus met de pompoenpitjes en de geitenkaasjes met een lepeltje vijgencompote en tijmtakje.
Serveertip
Lekker met knapperige dipgroenten naar keuze of met chips van geroosterde volkorenpittabroodjes of speltwraps.
Reacties
Een reactie posten