V Modern Italian

Ben je aan het uitkijken naar de soldenperiode? Of gewoon zin in een dagje shoppen in Antwerpen? Lees dan zeker even deze post, want het ideale Italiaanse casual dining restaurant opende zopas in het fashion district en wij zijn fan!


Geert (drinksblogger Double Strainger) ontving een uitnodiging voor de opening van het restaurant, maar kon die dag jammer genoeg niet. We mochten echter samen gaan proeven van de sfeer, cocktails en het eten. 

V Antwerp mikt op een unieke totaalbeleving en wil de trend 'casual dining’ naar een hoger niveau tillen. Met een heerlijke, snelle en betaalbare Italiaanse keuken op basis van authentieke Italiaanse producten, premium cocktails en een eclectisch, ‘Instagrammable’, hip en urban interieur. Er wordt gekozen voor en snelle en efficiënte service, moderne technologie en verbazingwekkende food en drinks. En dat alles in een zeer chique, luxueuze en urban omgeving. 

De muren kwamen misschien wat schreeuwerig over, maar de bar is echt een pareltje. De sfeer die deze eyecatcher oproept wordt doorgetrokken in het ganse interieur, met veel marmer, velvet en planten. Een DJ verzorgt intussen de muziek, en je kijkt binnen in de open keuken.


Een blik op de kaart geeft een mooie keuze aan starters, pasta en pizza. Er is een ruim assortiment van de befaamde pizza’s met zelfbereide zuurdesembodems: van premium zwarte truffel tot de ‘Bee Sting’ met salami en honing. Een duidelijk verschil tussen hun eerste Antwerpse zaak V Pizza (in de Antwerp Tower) en V Modern Italian is de verse pasta op de kaart. Die is verkrijgbaar in zes signature gerechten, wordt recht uit Milaan ingevoerd en volgens de regels van de Italiaanse kunst 'al dente' geserveerd. Ook sharing plates met antipasti, salades en homemade dips zijn een aanvulling op het menu.

Wij kozen op aanraden van de serveerster als starters voor een romige straciatella-kaas met kerstomaten, huisgebakken zuurdesembrood en een bordje met carpaccio van bresaola. Het eerste gerecht had voor ons alledrie echt wel de voorkeur. Een heerlijk romige kaas, fantastisch brood en een lekkere basilicumdressing. Prima!


Bij de hoofdgerechten besloten we om zowel de pasta met truffel en portobello champignons (ikzelf en dochterlief) als de pizza met truffel (wederhelft) te proberen. De pasta deed ons al helemaal dromen aan een vakantie in Italië. Pure ingrediënten en niet te veel tierlantijntjes. Ik ben dol op de Italiaanse keuken, en hier werd ze ook helemaal gepresenteerd zoals het moet zijn.

Afsluiten deden we met een koffie (Lavazza), een frisse, zoete cannolo, en een Negroni voor de wederhelft. 


Je geniet van erg lekker eten tegen een betaalbare prijs. Er wordt gemikt op een snelle bediening, wat de ligging van de zaak extra aantrekkelijk maakt. Een tussenstop tijdens het shoppen, of een snelle hap voor een avondje theater, het kan allemaal.

Ik kreeg het wel even benauwd toen we aan het pand kwamen. Van buiten af gezien lijkt het een zeer smal pand, maar binnenin blijkt het een ruime zaak, die achteraan veel groter is dan vooraan. Daarnaast was er ook een stevige drempel, en waren wij eigenlijk met de rolstoel op pad. Aan de achterzijde van de zaak is echter een drempelvrije toegang (even het hoekje om gaan naar de Jodenstraat). Er is ook een gehandicaptentoilet voorzien op het gelijkvloers. Extra punten voor toegankelijkheid dus! Als je reserveert, geef je misschien best ook even mee dat je een lage tafel wenst. Er is namelijk een mix van lage en hoge tafels in de zaak.

Meer info:
Schuttershofstraat 49 2000 Antwerpen
Maandag gesloten

Reacties