Feestelijke champagnerisotto

 De feestdagen zijn in aantocht, en dus ook in de keuken gaan we weer op zoek naar extra feestelijke gerechten. Deze champagnerisotto misstaat zeker niet op je feesttafel. Ik werkte hem af met een stukje gebakken eendenlever, maar ook enkele gamba's, scampi of sint-jakobsvruchten zijn prima om dit gerecht af te werken.

Ingrediënten

  • 200 gram risottorijst
  • 1 sjalot
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 glaasje champagne
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Breng in een kookpot de bouillon tegen het kookpunt en houdt warm.

Snipper de sjalot fijn. Verhit wat olijfolie in een tweede kookpot en fruit er de ui in. Voeg de rijst toe en laat even meebakken. Overgiet met de champagne en laat inkoken. Vervolgens ga je de risotto verder garen in de groentebouillon. Doe telkens een pollepel bouillon bij de risotto en roer er even door. Laat de bouillon verdampen en werk zo verder tot de risotto gaar is.

Zet het vuur uit. Voeg de versgeraspte Parmezaanse kaas en boter bij de risotto en laat nog een paar minuutjes rusten. 

Serveer de risotto naar keuze: naturel, met gamba, sint-jacobsnoten, gebakken eendenlever, ...

Smakelijk!

Reacties