Winterse combinatie van aardappel, spruitjes en spek

Dochterlief heeft af en toe eens erg zin in spruitjes, en tot wanhoop van de wederhelft komt dit dan ook regelmatig eens op tafel. Onderstaand gerecht is echt een heerlijk winters comfort food.


Ingrediënten
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 400 gram spruiten
  • 200 gram gezouten spek, in reepjes gesneden 
  • 1 teentje look
  • 1 ui

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 6 minuten in lichtgezouten water.

Boen de aardappelen schoon en snij in blokjes en kook ze lichtgaar.
(Je kan uiteraard ook de aardappelen schillen)

Snipper de ui en look fijn. 

Neem een grote pan en bak er het spek in (zonder vetstof). Doe er de ui en look bij en bak ze glazig (er zit genoeg vet van het spek in de pan om dit mee te bakken). Voeg de aardappelen en spruitjes toe en bak ze mooi aan. Kruid met flink wat peper en zout.

Smakelijk!

Reacties