Stoofpotje van witte bonen met snijbiet en parmezaanse kaas

 Het weer is intussen toch wel echt omgeslagen en we zitten volop in de herfst. De lange periode van mooi weer was leuk, maar stiekem ben ik toch ook blij om weer volop in de koudere sfeer te komen. 

Ook in de keuken wil ik dan wel wat warmere gerechten zien. Zo maakte ik dit stoofpotje van witte bonen, groene kool en parmezaanse kaas. Ik serveerde het met worstjes en krokant gebakken ciabatta.

Ingrediënten

  • 1 grote handvol snijbiet
  • 1 blik cannellini bonen
  • 2 lookteentjes
  • 1 cup groentenbouillon
  • 1/2 tl gedroogde chilivlokken
  • Versgeraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Was de snijbiet en snij in stukken. 

Verhit olijfolie in een pan. Voeg de gehakte look erbij en laat een minuutje aanstoven. Voeg de hardere stukken van de snijbiet toe en laat een paar minuutjes verder aanstoven. Voeg dan de zachte bladeren toe en stoof mee. 

Voeg de bonen en bouillon toe en laat 5 a 8 minuten rustig stoven.

Kruid met peper, zout en de chilivlokken.

Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Serveer het gerecht met een stukje ciabatta. 
Wil je wat extra, dan kan dit perfect gecombineerd worden met een worstje, of een spiegelei, maar het gerecht is ook prima op zich te eten!

Smakelijk!

Reacties