Groentenquiche met pesto en geitenkaas

Soms is het wat zoeken naar maaltijden die echt voldoende groenten bevatten, soms is het dan weer een makkie. Ik maakte onderstaande groentenquiche boordevol verse groenten, en moet zeggen dat het erg geslaagd was. Een topper bij jong en oud!

En voor wie en moestuin heeft: ik gebruikte in deze quiche volop de groenten van het moment. Heel leuk om even de tuin in te lopen om te kijken wat je vanavond zal eten ;-)


Ingrediënten
  • 1 taartbodem (kruimeldeeg)
  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • 75 gram geitenkaas (zachte, van het type in de vierkante doosjes)
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 lookteentje
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 el pesto
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • peper, zout, olijfolie

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon en snij in stukjes.

Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie. Voeg de paprika, aubergine en courgette toe en bak gedurende 10 minuten op een middelmatig vuurtje.

Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Doe de taartboden in een taartvorm. Strijk er de pesto over. Doe de groenten bij in de vorm.

Klop de eieren los met de room en kruid met wat peper en zout. Overgiet de groenten met het eimengsel.

Verdeel de geitenkaas bovenop de quiche.

Bak gedurende 35 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Reacties

Een reactie posten