Carrot cake met zuurdesem
Ik bak regelmatig brood met zuurdesem. Mijn zuurdesemstarter wordt hier in huis "mijn vriendje" genoemd, hij krijgt nl. voldoende aandacht ;)
Maar elke keer ik de desem ververs, gooi ik ook een deel overschot van de desemstarter weg. Deze zuurdesemrestjes (sourdough discard) kunnen echter ook prima gebruikt worden in gerechten. Ik ging aan de slag met een heerlijke carrot cake.
In mijn groentepakket van boerderij Van Goede Aard zat deze week een bussel paarse wortelen. Heel leuk om zo te zien, maar ook prachtig oranje eens je ze geschild hebt. De inspiratie voor het gerecht kwam dan ook van het groentepakket. Aangevuld met de zuurdesemstarter en gezoet met Purevia werd het een leuk experimentje, dat erg lekker bleek te zijn.
Ingrediënten
Voor de carrot cake
- 4 eieren
- 3/4 cup maïsolie
- 75 gram zuurdesem restjes (sourdough discard)
- 2 tl vanille-extract
- 240 gram bloem
- 160 gram Purevia kristalpoeder
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 tl zout
- 2 tl kaneel
- 1/4 tl nootmuskaat (vers geraspt)
- 1/4 tl gemberpoeder
- 3 grote wortelen, vers geraspt met een grove rasp
- 1/2 cup gehakte walnoten
- 1 bakje roomkaas (200 gr)
- 100 gram bakmargarine (vb. Planta, of Solo patisserie) - of boter
- 80 gram Purevia kristalpoeder
- 1 tl vanille-extract
- walnoten voor de versiering
Reacties
Een reactie posten