Op stap in Zeeland - Gegratineerde oesters

Dit jaar geen grote zomervakantie voor ons, maar enkele daagjes Zeeland stonden wel op het programma. We genoten van de rust, het strand en de zon bij Roompot Beach Resort. Even heerlijk niks doen en de batterijtjes weer opladen.

Zeeland is ook echt wel een prachtige streek. Het park waar we verbleven ligt vlakbij Deltapark Neeltje Jans, en ook Middelburg is zeker een bezoekje waard. Op de terugweg naar huis stopten we ook nog even in Yerseke. Bij de Oesterij kochten we verse mosselen en Zeeuwse creuses om thuis nog verder te genieten. De oesters werden op vraag van de dochter gegratineerd met verse kruidenboter en parmezaan. Serveren deden we met een Gigant Beachy Tripel biertje. De tripel werd verrijkt met tonen van zeewier en zeekraal en past prima bij de oesters.

Ingrediënten

  • 6 oesters
  • 25 gram zoutloze boter
  • witte wijn
  • parmezaanse kaas
  • Kruiden: peper, zout, piment d'espelette, verse peterselie

Bereidingswijze

Maak de oesters open en giet het vocht weg.

Maak de kruidenboter door de zoutloze boter te mengen met je kruiden naar smaak.

Zet de ovengrill aan. Maak een schaal klaar om de oesters op te verdelen. Ik neem hiervoor een ovenbestendige schaal die ik bedek met zilverpapier, zodat de oesters mooi blijven liggen.

Doe op elke oester 1 tl witte wijn. Verdeel de boter over de oesters en werk elke oester af met 1 tl parmezaanse kaas.

Zet de oesters enkele minuutjes onder de grill.

Smakelijk!





Reacties

Een reactie posten