Pittige gegrilde gamba's
De weerman voorspelt de 10e tropische dag op rij voor Limburg... en eerlijk: ik weet niet meer wat te doen om af te koelen... Zwemmen is nog steeds de topactiviteit voor de dochter, maar die vertrekt vandaag op kamp en alleen zie ik me dat nu ook niet doen ;-)
Op culinair vlak proberen we wat te variëren met koude gerechten of gerechten op de BBQ. Ik hou niet erg van een stuk vlees met een salade, dus probeer altijd wel wat te 'koken' op de buitenkeuken. Deze week passeerden o.a. gegrilde gamba's met aioli op het menu. Eenvoudig, snel klaar, en héél lekker!
Ingrediënten
- 12 gamba's
- 1 rood chilipepertje, fijngesnipperd
- 2 teentjes look, fijngesnipperd
- 3 el olijfolie
- Verse peterselie, fijngesnipperd
- peper, zout
- cayennepeper
- piment d'espelette
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de gamba's tot een marinade. Voeg de gamba's eraan toe en laat enkele uren marineren in de koelkast.
Bak de gamba's kort aan op de grill.
Serveer met aioli.
Reacties
Een reactie posten