60 jaar Bokrijk

Morgen bestaat het openluchtmuseum Bokrijk exact 60 jaar. Voor mij is het pure nostalgie: van schoolreizen tot uitstapjes met mijn ouders, de jaarlijkse tuindag van Radio 2 en nu uitstapjes met ons gezinnetje... Bokrijk is en blijft een vaste waarde. Afgelopen paasweekend had ik de dochter voorgesteld om nog eens naar Bokrijk te gaan voor de paaseierenraap. Ze was meteen enthousiast, en dus trokken we richting Genk voor een daguitstapje.


In die 60 jaar is er veel veranderd. Ja, je hebt nog steeds de oude huisjes, de pastoor en de champetter, maar door de jaren heen kwamen er vele nieuwigheden. Zo kan je je bezoek ook uitbreiden met een bezoekje aan de tentoonstelling rond de Sixties, kan je meedoen aan workshops en werken ze rond bepaalde thema's nieuwigheden uit. Zo werd vorig jaar gewerkt rond artisanaal brood (met de opening van Superette Bokrijk) en staat dit jaar in het teken van textiel. En vanaf volgend jaar zal er een eigen Bokrijk bier zijn!


Ga je even uitrusten op het terras van één van de brasseries? Bij "in Sint-Gummarus" kan je een bier of tripel van het vat 'Sint-Gummarus' drinken. Op de eetkaart vind je klassiekers als een boterham met gebakken paté, bloedworst met appelmoes en een schotel met charcuterie. Bij "De Kleinaert" kan je je keuze maken vanuit een menukaart in het dialect ("kul drenkskes" of "werm drenkskes").


Enkele tips
  • Er is een standaard-parkeertarief. Ga je op een drukke dag, neem dan je parkeerticketje voor je het museum in gaat. Ik heb vorig jaar een keertje een half uur staan aanschuiven voor een ticketje, dat lappen ze mij geen tweede keer ;-)
  • Platte schoenen! Bokrijk is toegankelijk, maar de kinderkopjes maken het stappen er niet makkelijker op. 
  • Ga je met kinderen, neem dan zeker een uurtje tijd aan het eind van de dag voor de speeltuin. Deze is heel groot, met veel variatie. Omdat het voor ons niet zo ver is, gaan we soms zelfs gewoon een namiddagje naar de speeltuin zonder bezoek aan het domein zelf. De speeltuin is gratis en er zijn voldoende picknicktafels.

Reacties