Een goed glas Italiaanse wijn...

Wie ons al een tijdje volgt weet dat we nogal houden van een goed glas wijn, bubbels of gin. Vooral Luxemburgse wijnen kunnen ons vaak bekoren, maar ook andere wijnen vallen zeker in de smaak. Voor de eindejaarsfeesten wilden we graag de Italiaanse toer op gaan.

Eens het menu was samengesteld werd dit doorgegeven aan Toni Etneo (SVI - Selezione Vini Italiani), die ons meteen een reeks aangepaste wijnen kon aanbevelen. Bij ons menu serveerden we:

Prosecco Terre Nardin
Roero Arneis Pesjaca
Chianti Riserva Ceppeto
Moscato d'Asti Montaribaldi

En we moeten het toegeven: dit zijn overheerlijke wijnen!


Je kan bij SVI terecht in Zonhoven, maar ook in de webshop. Twijfel je welke wijn te serveren? Vraag het dan zeker even aan Toni: zijn aanbevelingen bleken perfect!

Om het nieuwe jaar in te zetten gingen we daarnaast met het gezin op 2 januari naar Hasselt. Even de stad in een een lichte lunch kiezen. We hadden al vaker gehoord van l'Aperi Vino en wilden hier dan ook even langsgaan. En wat blijkt? Dit hippe wijn & food café werkt samen met SVI! Dat kon dan al niet mis gaan!

L'aperi Vino is gelegen naast De Goei Goesting (zelfde eigenaar). Ze schenken 34 verschillende wijnen die per glas gedronken kunnen worden en die op een professioneel tapsysteem gedurende 3 weken hun hoogste kwaliteit kunnen behouden. Dit kunnen ongekende, simpele lekkere wijnen zijn, maar ook topwijnen kunnen hier per glas gedronken worden.

Daarbuiten serveren ze nog een 15-tal kleine Italiaans-Spaanse degustatiegerechten. Hierdoor trekken ze de lijn van de befaamde, kleine gerechtjes van de Goei Goesting door naar de nieuwe zaak. Ze doen dit omdat deze kleine gerechtjes perfect kunnen gecombineerd worden met de grote keuze aan wijnen per glas. En dat deden we dan ook. Enkele overheerlijke gerechtjes gecombineerd met een super glas wijn was de start van een gezellige middag!

In olijfolie gebakken, dikke frieten met pittige aioli mayonaise en tomatencoulis
Arrosticini (gegrilde lamsspiesjes)
Bruscetta met ricotta en gegrilde groenten

De dochter mocht ook mee en koos een spaghetti al ragu. Heerlijk eenvoudig, lekker en vers!


L'aperi vino wil geen traditioneel restaurant zijn, maar wel een gezellig, hedendaags, Italiaans getint eetcafé waar je op een ontspannen wijze topproducten uit de Italiaanse keuken kan degusteren. Het was er druk, en we begrijpen zeker waarom. Ons zien ze zeker nog terug!

Adressen:
SVI
Industrieweg Zuid 1319
3520 Zonhoven
info@svi.be
www.svi.be

L'Aperi Vino
Zuivelmarkt 20
3500 Hasselt
info@laperivino.be
www.laperivino.be

Reacties