Eenvoudig pruimendessert

Vorige week een hete zondag met 32°C, deze week halveerden de cijfers dan weer. Wat een verschil! Voor de kids ideaal om het schooljaar opnieuw aan te vangen, maar het was toch even slikken.

Het voordeel is dat ik meteen in semi-herfstsferen terecht kom. En wie me al wat langer volgt weet dat ik dol ben op herfst en winter. We doken dan ook meteen de keuken in.

Dit weekend werd het een pruimengebak. Heerlijk lekker met een combinatie van verschillende pruimen en amandelen, en supersnel en eenvoudig! Serveer het warm met een bolletje vanille-ijs en slagroom en je hebt een perfect seizoensgericht vieruurtje of dessert.

Het basisrecept vond ik bij Good Food. Het herwerken naar een suikervrije variant was dan maar een kleine stap.


Ingrediënten
  • 1 pak bladerdeeg
  • Een zestal grote pruimen (indien je kleinere hebt, neem je er gewoon meer)
  • 3 el gemalen amandelen
  • 2,5 el zoetstof
  • 2 el geschaafde amandelen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rol het bladerdeeg uit op een stuk bakpapier en leg op een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Bestrooi het bladerdeeg met de gemalen amandelen. 

Ontpit de pruimen en halveer ze. Indien je dikkere pruimen neemt kan je ze nogmaals doorsnijden.
Leg de pruimen op de taart.

Besprenkel met de geschaafde amandelen en de zoetstof.

Bak gedurende 18 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat eventjes afkoelen en serveer.

Reacties