Burgers Deluxe

Een paar weken geleden kreeg ik een persbericht van Delhaize in mijn mailbox, waarvan de wederhelft meteen begon te watertanden. De supermarktketen bracht namelijk een nieuw gamma luxueuze hamburgers op de markt van kwaliteitsvol Angus rundsvlees, Limousin rundsvlees en Iberico varkensvlees.

Nog voor ik naar de najaars-foodshow kon gaan om ze in detail te keuren (meer nieuwtjes hierover volgen nog), stonden er al hamburgers op het menu ten huize Conard-Vanhove.



Maar eerst wat meer over het concept. Burgers zijn momenteel hot! We kennen ze al lang van zomerfestivals of een snelle fastfood stop maar de laatste jaren wint de echte autentieke, gastromische burger aan belang. Dat deze “luxe” broodjes in België in de smaak vallen, blijkt uit het groot aantal hamburgerrestaurants  die momenteel als paddenstoelen uit de grond schiet. Er zijn intussen heel wat initiatieven die de traditionele fastfood naar een hoger niveau trekken. Naast Ellis Gourmet Burger, hebben we de Balls & Glory restaurants van Wim Baillieu, en het gloednieuw Würst van Jeroen Meus.

Delhaize wil haar klanten ook de mogelijkheid bieden om zelf deze smakelijke hamburgers te maken en lanceert daarom enkele nieuwe producten in haar assortiment. De klanten kunnen kiezen zo uit 3 nieuwe kwaliteitsvolle en sappige burgers: Angus rundsvlees, Limousin rundsvlees en Iberico varkensvlees. Daarnaast zorgt men ook voor de buitenkant. Een lekkere hamburger kan je niet bekomen zonder een broodje dat zacht is van binnen en krokant aan de buitenkant. Daarom biedt Delhaize vanaf nu ook nieuwe heerlijke bio hamburgerbroodjes aan.

We kozen voor een eenvoudige hamburger met de nieuwe biobroodjes. En het moet gezegd, wat een verademing zijn deze broodjes! Een verpakking van vier was voor ons net te groot, maar de restanten werden 's anderendaags als 'pistoleke' gebruikt en smaakten prima.
Tijdens de voorstelling van de nieuwe producten merkte ik dat Delhaize alvast volop de kaart trekt van de traditionelere broden. Niet enkel de hamburgerbroodjes, maar ook baguettes en gewone broden in allerlei vormen en smaken.

Wij testten als eerste het Angus rundsvlees. Een smaakvolle, dikke schijf vlees met prima kwaliteitsvlees. Bij het bakken viel ook op hoe weinig vocht er uit de hamburger ontsnapte. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Onze hamburger kreeg een extra twist met tapenade van geroosterde paprika en mozzarella di bufala. Eenvoudig, snel klaar en zeer smaakvol!

Tip: eigenlijk wilden we deze burger maken met burrata in plaats van mozzarella, maar deze bleek niet voorhanden. Mocht je deze kunnen vinden, is dat zeker aan te raden!

Reacties