Eenvoudige hapjes met kaas en peren

Nog een laatste keer zetten we deze week de perenactie van Streekmarkt.be in de kijker.

Met het Russische boycot van onze peren, zitten de fruittelers met een enorme overschot. Om hieraan wat te kunnen verhelpen, kan je een kistje peren bestellen.

Deze week kon je al recepten voor een salade, een croque en gepocheerde peren vinden. Vandaag geven we wat tips voor eenvoudige hapjes met kaas en peren.

Welke peer je ook kiest, je kan ze combineren met heel wat kazen. Toppers hierbij zijn de eerder deze week gebruikte manchego en cheddar, maar ook blauwe kazen als stilton, gorgonzola, enz. passen perfect bij een stukje peer.

Wil je voor wat meer mensen  snel en eenvoudig wat hapjes bereiden, dan kun je eenvoudigweg een stukje peer combineren met één van deze kazen, een blaadje rucola en een stukje parmaham.

Beleg een blokje peer met de rucola en kaas, omwikkel met de ham en steek er een cocktailprikker in. Eenvoudig en lekker!

Ook op een toastje kan deze combinatie perfect. Toast wat stukjes Frans brood, beleg met de kaas en werk af met peer en noten. Eventueel nog een toefje suikervrije vijgenconfituur en je hebt alweer een smakelijk geheel.

Laat je fantasie de vrije loop!

Reacties

Populaire posts