Ellis Gourmet Burger

Je kan er de laatste maanden niet naast kijken. Overal lees je wel iets over Ellis Gourmet Burger, een groep van hamburgerrestaurants die net dat tikje meer doen.

Dat wilden we ook wel eens proberen. In Maasmechelen werd hun nieuwste locatie geopend in het outlet shoppingparadijs, dus werd een dagje shoppen onderbroken met een culi-moment.

De naam van het restaurant luidt Ellis Gourmet Burger. Dit is afkomstig uit Ellis Island, New York. Het burgerrestaurant wil meer dan gewoon hamburgers serveren. Daarom schakelen ze continu de hulp van chefs van sterrenrestaurants in. Zo werkte o.a. Vicki Geunes al mee aan een burger.

Het concept komt voort uit de interesse voor het product. Een hamburger is simpel, maar Ellis Gourmet Burger zoekt samen met sterrenchefs naar het perfecte broodje en het perfecte vlees.

Hun zoektocht naar de perfecte hamburger kan je ook terugvinden in het interieur. Met donkere muren en meubilair wordt een eigentijdse sfeer gecreëerd. Op verscheidene muren staan refertes naar sterrenchefs, naar slagerij Dierendonck en naar kaasmeester van Tricht te lezen.


Net voor de middag kunnen we nog kiezen uit enkele tafeltjes voor twee. We kiezen een hoekje achteraan, om een mooi zicht te hebben op de zaak.

Een tiental minuutjes later moeten we vaststellen dat we net op tijd binnen kwamen. De zaak zit vol, zowel aan de tafeltjes als aan de bar, en er staat een wachtrij.

Naar het menu dan. In lijn met het interieur krijgen we een krantje met de menukaart.

Of we een "foodshot" wensen tijdens het wachten op de hamburger. Wel ja, waarom ook niet.
De foodshot blijkt een glaasje met een slaatje te zijn, dat dagelijks wordt aangepast. Wij kregen een zachte gerookte eendeborst, zoete mais en frisse dressing. Zeker een aanrader!

Op het menu staat onder andere ook de Meat Lover by Dierendonck voor de echte vleesliefhebbers. Wie ons kent, weet dat we al beginnen watertanden :-)
De hamburger is inderdaad een heerlijk stukje vlees, afgewerkt met een smakelijk broodje (geen spons!), een plakje cheddar kaas en spek. Heerlijk!

Apart bij te bestellen zijn dikke steakhouse-frieten, een slaatje, aardappel in de schil, maïs, enz.

De wijnkaart is prijzig, maar de huiswijn (Il Leccio Orvieto Classico) past wel prima bij het menu.

Wanneer we denken aan hamburgers, denken we al gauw aan McDonalds en consoorten. Wat een verademing is Ellis Gourmet Burger!

Zeker een aanrader dus.

Locaties:
- Antwerpen (De Keyserlei en Sint Algondiskaai)
- Knokke-Heist
- Brussel
- Maasmechelen
- Gent (opening maart 2014)
- Brugge (opening maart 2014)

Meer informatie: website Ellis Gourmet Burger

Reacties