Vegetarische Moussaka
Eerder kon je op de blog al een recept vinden voor een heerlijke, zomerse moussaka. Nu had ik vorige week ongelofelijke zin in een moussaka, met courgette, met aubergine, maar... zonder vlees. Het overkomt me niet vaak, maar soms heb zelfs ik eventjes genoeg van al dat vlees ;-)
Zo gezegd, zo gedaan. We zijn dan maar begonnen aan een nieuwe creatie. Het resultaat was echt wel overheerlijk, en het recept wil ik jullie dan ook niet weerhouden.
De ingrediënten waren allemaal vers, en de tomaten waren dus ook puur gepureerde tomaten. Héérlijk!
Ingrediënten
Zo gezegd, zo gedaan. We zijn dan maar begonnen aan een nieuwe creatie. Het resultaat was echt wel overheerlijk, en het recept wil ik jullie dan ook niet weerhouden.
De ingrediënten waren allemaal vers, en de tomaten waren dus ook puur gepureerde tomaten. Héérlijk!
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 500 ml tomaten (gepureerd)
- 1 teentje look
- 1 ui
- Verse rozemarijn
- Geraspte parmezaan of een vegetarisch alternatief
Snij de aardappelen in dikke plakken en kook ze vijf minuutjes halfgaar.
Snij de aubergine en courgette eveneens in dikke plakken. Gril alle plakken in olijfolie.
Fruit de ui en het teentje look (beiden uiteraard gesnipperd) in wat olijfolie. Doe er de tomaat bij, kruid met peper, zout en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Doe de laatste momenten er de fijngehakte rozemarijn bij.
Leg alles dakpansgewijs in een met olijfolie ingevette ovenschotel. Eindig met een laagje tomatensaus. Bestrooi rijkelijk met de kaas.
Zet 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
En om met een vrolijke noot te eindigen: onze kleine meid was zeer zeker te spreken over de moussaka, zelfs een beetje ongeduldig om een portie op haar bord te krijgen ;-)
Het was heerlijk, perfect voor tijdens dagenzondervlees, bedankt!
BeantwoordenVerwijderen