Homemade tortilla's
Als tiener was ik dol op de reeks "Gilmore Girls". Ergens in de serie zegt het neefje van Luke over tortilla's "you gotta make your own". Wel, dan proberen we dat toch een keertje. En echt waar, ik begrijp niet meer waarom ik deze kocht in de winkel. De smaak zit beter, er is geen werk aan en je kan tenminste de portie maken die je nodig hebt (en niet, zoals wij, telkens een half pakje in de vuilnisbak kieperen).
De ingrediënten zijn minimaal en wij hebben ze alvast steeds in huis. We hebben dus een nieuw basic recept gevonden!
Ingrediënten
(voor 6 kleine of 4 grote tortilla's)
Bereidingswijze
Meng de bloem met het zout en het bakpoeder. Voeg de reuzel toe en verkruimel met je handen tot je de structuur van een crumble krijgt. Voeg beetje bij beetje het water toe en vorm tot een deeg.
Verdeel het deeg in porties. Rol uit tot pannekoekjes en bak in een hete antikleefpan (zonder vetstof).
That's it!
Combineer naar hartelust in wraps, tortilla's, taco's, enz...
De ingrediënten zijn minimaal en wij hebben ze alvast steeds in huis. We hebben dus een nieuw basic recept gevonden!
Ingrediënten
(voor 6 kleine of 4 grote tortilla's)
- 255 gram bloem
- 3 gram zout
- 6 gram bakpoeder
- 12 gram reuzel
- 180 ml water
Bereidingswijze
Meng de bloem met het zout en het bakpoeder. Voeg de reuzel toe en verkruimel met je handen tot je de structuur van een crumble krijgt. Voeg beetje bij beetje het water toe en vorm tot een deeg.
Verdeel het deeg in porties. Rol uit tot pannekoekjes en bak in een hete antikleefpan (zonder vetstof).
That's it!
Combineer naar hartelust in wraps, tortilla's, taco's, enz...
Reacties
Een reactie posten