vrijdag 30 maart 2012

Pink Cupcakes

Worden jullie soms ook jaloers bij het zien van al die lekkere, leuke cupcakes? Zo moeilijk toch om zonder suiker een leuke cupcake te maken... Het is dan ook ons doel om dit jaar een aantal eenvoudige, lekkere en leuk uitziende cupcakes te creëren die je perfect zonder suiker kan maken.

Het eerste verjaardagsfeestje van de dochter was een perfecte gelegenheid om hiermee aan de slag te gaan. Hieronder kan je dan ook het recept vinden voor een vanillecupcake met een toef boterroom. De boterroom werd roze gekleurd met voedingskleurstof. Op deze manier kan je uiteraard alle kanten uit.

Ingrediënten

Voor de cupcakes
  • 225 gram ongezouten boter
  • 110 gram tagatesse
  • 4 eieren
  • 225 gram zelfrijzende bloem
  • 5 ml vanille-extract

Voor de frosting
  • 3 eiwitten
  • 250 gram ongezouten boter
  • 120 gram tagatesse

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat voor cupcakes met vormpjes.

Doe de zoetstof, dan de bloem, dan de boter en het vanille-extract in de keukenrobot. Mix tot een mooi geheel.

Voeg één voor één de eieren toe ne meng tot een glad beslag. Lepel dit in de vormpjes. Let op! Doe ze maar halfvol! De cupcakes rijzen sterk.

Bak gedurende 18 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak intussen de boterroom

Doe de eiwitten met een snuifje zout in een pan of kom. Zet au bain-marie. Klop de eiwitten lichtjes en voeg stilletjesaan de tagatesse toe. Je hoeft de eiwitten niet stijf te kloppen, gewoon luchtig. Klop tot de zoetstof volledig opgelost is in de eiwitten (neem wat van het mengsel tussen je vingers en wrijf even, als je geen korreltjes meer voelt zit je goed).

Neem de pan van het water weg en doe de eiwitten in de kom van de keukenrobot. Klop ze verder stijf. Laat ze zeker lang genoeg kloppen (ik doe dit meestal tot de kom niet meer warm aanvoelt van de eiwitten - een 5 à 10 minuutjes).

Verwissel dan de klopper voor de platte klopper van de keukenrobot. Voeg beetje bij beetje de zachte boter bij het eiwitmengsel tot je een mooie boterroom krijgt.

Voeg als laatste de kleurstof toe.

Versier de afgekoelde cupcakes met een toef boterroom en laat opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten