Patate Aragnate
De nieuwsbrief van deze maand bevatte een Italian Special. Hieronder wil ik toch één van de gerechtjes uit deze nieuwsbrief meegeven. Makkelijk te maken en past bij heel wat vlees of vis.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Werk af met de overige olijfolie en de witte wijn. Bedek met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten verder.
Ingrediënten
- 7 el olijfolie
- 1/2 kg aardappelen
- 1 tl gedroogde oregano
- Een handvol verse basilicum
- 3 rode uien
- 2 tomaten
- 1 el witte wijn
Bereidingswijze
- Een heerlijk en
eenvoudig bijgerecht bij vis of vlees. Arragate betekent ‘met oregano’ en we
moeten toch toegeven dat het een zalige geur en smaak aan het gerecht geeft.
Verwarm de oven
voor op 180°C.
Snij de
aardappelen, uien en tomaten met een mandoline fijn. Ikzelf zet de mandoline
voor de aardappelen op 2 en voor de ui en tomaten op 1. Dit geeft heel dunne
schijfjes, maar zeker een toegevoegde waarde voor je ovenschotel.
Doe wat olie in een
ovenschotel. Leg er dakpansgewijs een laagje aardappelschijfjes in. Besprenkel
met peper, zout, oregano en basilicum. Bedek met een laagje rode ui en tomaat
en besprenkel met wat olijfolie. Werk zo verder tot de ingrediënten allemaal in
de schotel liggen, te eindigen met een laagje tomaat.Werk af met de overige olijfolie en de witte wijn. Bedek met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten verder.
Reacties
Een reactie posten