Frozen Challenge

Een nieuw dessertje in mijn suikervrij gamma. Lekker zomers, fris, maar wel een uitdaging om fatsoenlijk te eten ;)

Dit recept is ook te vinden in de nieuwsbrief van mei. Heb je interesse in de nieuwsbrief? Inschrijven kan via de website!



Ingrediënten

Voor de cake
o 200 gram zachte boter
o 20 gram zoetstof (aspartaam)
o 200 gram zelfrijzende bloem
o 2 tl bakpoeder
o 2 tl vanille extract
o 4 eieren

Voor de vulling
o 500 gram bosvruchten (diepvries)
o 15 gram zoetstof (aspartaam)
o 4 blaadjes gelatine
o 3 eiwitten
o 300 ml slagroom (opgeklopt)


Bereidingswijze

Verhit de oven tot 180°C.

Klop de boter met de zoetstof. Voeg dan de bloem, het bakpoeder, vanille extract en de eieren toe en klop tot een homogeen beslag.

Beleg een ronde cakevorm van 22cm met een stukje bakpapier aan de onderzijde, doe het beslag erin en bak gedurende 30 minuten in de oven.

Verwijder de cakevorm (laat het bakpapier aan de onderzijde) en laat de cake afkoelen op een rooster.

Maak de mousse. Doe de bosvruchten in een pannetje en breng op een zacht vuurtje aan de kook (geen extra water toevoegen. Doe in de blender en zeef de puree nadien.
Week de gelatine in koud water en los op in de warme puree. Zet apart om af te koelen.

Klop de eiwitten stijf en meng er ongeveer 15 gram zoetstof onder. Spatel voorzichtig de mousse onder de eiwitten, gevolgd door de slagroom.

Snij de cake middendoor. Bekleed je bakvorm met folie, leg er de bovenkant van de cake in. Beleg met de mousse en dek af met de tweede helft van de cake (bakpapier ligt nu bovenaan).

Zet het geheel in de diepvries. Haal ongeveer 1uur voor het serveren uit de diepvries. Verwijder de bakvorm, folie en het bakpapier. Besprenkel de bovenzijde met zoetstof vlak voor het serveren.

Reacties

  1. Dag Tineke,
    Ik geniet iedere keer weer van de heerlijke recepten die je ons doorgeeft maar iedere keer gruwel ik als ik je aspartaam zie gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten