Kruidige mosselen op de BBQ

Dat ik een BBQ-fanaat ben is wel duidelijk. Tijdens de zomer wordt er bij ons minstens evenveel buiten gekookt als binnen. Ik probeer dan ook altijd wat te variëren in mijn gerechten. Als het wat meer mag zijn, kan je altijd deze mosseltjes als voorgerecht nemen.



De combinatie van de kruiden met de extra-kruidige vermout Kruit werkt prima. Kruit is een Gentse vermout van de broers Heyneman (ook gekend van Ginderella). Voor deze vermout gaan ze op zoek naar kruiden in de Gentse stadsberm.

Ingrediënten
  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
  • 3 lenteuitjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 1/2 bussel verse peterselie
  • 2 teentjes look
  • 100 ml Kruit vermout
  • sap van 1 citroen

Bereidingswijze

Maak de mosselen goed schoon.

Snij de ui, lenteui en look fijn. Snipper de kruiden.
Meng de groenten en kruiden.

Maak vier zilverpapieren papillotten.

Verdeel de mosselen over papillotjes. Bestrooi met de groenten en kruiden.
Kruid flink met peper en een beetje zout.

Meng de Vermout met het citroensap en verdeel over de pakketjes.

Gaar gedurende 10 minuten op een hete barbecue.

Serveer met een stukje stokbrood.

Reacties