woensdag 6 januari 2016

Caesar Salad Dressing

We beginnen dit jaar met een saladedressing. Lekker en wat lichter dan de gemiddelde kost van tijdens de feestdagen. Het kan eens deugd doen :)


De Caesar salad: een oerklassiek maar smakelijke salade. Dit gerecht heeft niks te maken met een beruchte Romeinse keizer of hotel in Las Vegas. Het werd bedacht door de Italiaan Cesare Cardini die in het begin van de vorige eeuw naar de Verenigde Staten emigreerde en besloot een salade naar zichzelf te vernoemen.

In de originele salade zit geen kip, in de huidige versie is dit niet weg te denken. Zelf zijn we niet zo'n fan van de ijsbergsla die traditioneel hierbij gegeten wordt, en dus maken we voor de eigenlijke salade onze eigen variant met veldsla en avocado. De dressing is en blijft echter een topper!

Ingrediƫnten

  • 1 eierdooier
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 50 ml lopende yoghurt
  • 1/2 limoen
  • 1 tl ansjovispasta
  • 1 dikke tl mosterd
  • 25 gram vergeraspte parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • Cayennepeper

Bereidingswijze

De dressing is eigenlijk en variant op mayonaise. Wij maken hem dus ook zoals we mayonaise maken: in een smalle hoge mengbeker en met de staafmixer. Foolproof!

Doe de eierdooier, de mosterd en het limoensap in de mengbeker. Meng kort met de staafmixer. Voeg de zonnebloemolie in een keer toe. Zet de staafmixer terug in de beker en meng tot een mayonaise.

Voeg dan de yoghurt, ansjovispasta, parmezaanse kaas en look toe. Breng op smaak met wat cayennepeper.

Heerlijk!

Salade

Onze Caesar salade is wat onconventioneel: wij nemen een zakje (ja, lekker makkelijk) veldsla met rode biet, verse parmezaansnippers, gebraden kip (in stukjes), stukje avocado, zelfgemaakte broodcroutons en de typische dressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten