zondag 23 februari 2014

Chocoladekoekje met roze botercrème

Dit recept verscheen eerder in onze nieuwsbrief als "Valentijnkoekje"
Heb je interesse in onze nieuwsbrief, dan kan je inschrijven via het formulier aan de rechterzijde.

We gaan de romantische toer op, met een hartjesvormig koekje en een laagje roze botercrème. De koekjes zijn uiteraard ook perfect bruikbaar op andere momenten, maar soms mag het net dat tikkeltje meer zijn toch?



Ingrediënten

Voor de koekjes

  • 225 gram boter
  • 120 gram tagatesse
  • 1 ei
  • 2 el koffie (gemaakt met 1 el water en 1 tl instant koffie)
  • 1 tl vanille-extract
  • 65 gram ongezoet cacaopoeder
  • 385 gram bloem
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 1/4 tl zout


Voor de botercrème

  • 94 gram melk
  • 25 gram tagatesse + 3 gram tagatesse
  • 30 gram room
  • 1 dooier
  • 10 gram puddingpoeder (Imperial)
  • 120 gram boter
  • een klein drupje rode voedingskleurstof (optioneel)


Bereidingswijze

Laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen. Meng in de keukenrobot alle ingrediënten voor het deeg tot een geheel en kneed goed.

Zet het deeg 1 uur in de koelkast om te rusten.

Rol het dun uit, steek er vormpjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze op de bakplaat nog een kwartiertje in de koeling. Dit zorgt ervoor dat je koekjes niet krimpen.

Bak gedurende 8 minuten op 180°C.

Maak de botercrème: meng 25 gram tagatesse met de melk en breng aan de kook. Klop de overige tagatesse los met de room, eierdooier en het puddingpoeder. Voeg een beetje van de hete melk bij dit mengsel, en doe dan alles al roerend bij de hete melk. Laat al roerend indikken.

Klop de boter luchtig in de keukenrobot. Voeg beetje bij beetje de "pudding" toe. Voeg als laatste een klein drupje rode voedingskleurstof toe.

Spuit met een spuitzak bolletjes van de vulling op een koekje, dek af met een tweede koekje.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen