zaterdag 27 oktober 2012

Ravioli met pompoen

Bij Tineke's Cucina zijn we ook helemaal in Halloween sfeer aan het komen. Niet dat we meedoen aan deze feestdag, maar het her en der zien van de versieringen, verkleedpartijtjes, enz. maken wel dat we zelf zin krijgen om creatief aan de slag te gaan in de keuken. Vanavond stond er dan ook een verse, huisgemaakte ravioli met pompoen op het menu.


Als aperitiefhapje kozen we voor eenvoudig stokbrood met een terinne van eend met armagnac. Heb je geen tijd/inspiratie om ook een hapje of voorgerecht uit je mouw te toveren, dan is de herfst een ideale periode om één van de vele wildpatés of terinnes te serveren.

Wij serveerden een terrine van Jean Brunet, die we het afgelopen weekend op Megavino meebrachten. Heerlijk pure smaken, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen.


Zelf ook zin in een wat feestelijker gerecht met pompoen? Probeer dan onderstaand recept eens een keertje uit, wij vinden het alvast een aanrader!

Ingrediënten

Voor het pastadeeg

  • 200 gram bloem
  • 2 eieren


Voor de vulling

  • 450 gram pompoen
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei
  • 50 gram vergeraspte parmezaan
  • 2 el ricotta
  • 1 el broodkruim
  • nootmuskaat
  • allspice
  • peper en zout

Voor de saus
  • Zoutloze goede boter
  • Verse blaadjes salie

Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de pompoen op een bakblik, besprekel met de olijfolie en kruid met peper, zout en allspice. Rooster gedurende 30 minuten in de oven.

Plet de afgekoelde pompoen met een vork. Meng met het ei, de kazen en broodkruim. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.

Maak intussen het deeg door alle ingrediënten te mengen. Laat 10 minuutjes rusten en rol het dan met de pastamachine uit.

Maak de ravioli.

Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water. Let op, dit gaat heel erg vlug met verse pasta. Drie à vier minuutjes is voldoende.

Intussen smelt je de boter in een pannetje. Voeg er de salie bij en laat een paar minuutjes trekken. Kruid af met peper en zout.

Serveer de pasta met de salieboter en wat schilfers vers afgesneden parmezaanse kaas. Dit lijkt een detail, maar maakt je gerecht echt wel af.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen