zondag 4 juli 2010

Humus van erwtjes

Gisteren een leuke dag met vrijgezellenfeestje gehad. Vandaag dus nood aan wat energie en gezonde voeding ter compensatie ;)

Een snel, gezond en luchtig gerechtje dat ideaal is bij warm weer. Ik heb deze combinatie geitenkaas - humus al gemaakt als voorgerechtje, maar ook gewoon om te serveren als toastjes/hapjes.

Ingrediƫnten

- 150 gram erwtjes
- Olijfolie
- 1 klein teentje look
- Zest van een halve citroen en een beetje sap (1/4 tot 1/2 citroen)
- Peper en zout

Bereidingswijze

Kook de erwtjes snel gaar (een drie-vier minuutjes). Fruit het teentje look in 1Ć 2 el olijfolie. Laat afkoelen

Doe de erwtjes samen met de zest van de citroen in een keukenrobot. Verkruimel. Voeg de olijfolie toe samen met het citroensap. Kruid met peper en zout. Laat goed koelen in de koelkast.

Toast wat brood (ik neem meestal type ciabatta of houthakkerbrood), smeer er een laagje geitenkaas op en daarover de humus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten