Over Tineke's Cucina

Gepassioneerd door koken en eten ben ik zelf altijd op zoek naar leuke recepten, tips en ideetjes. Dit zowel voor de alledaagse keuken als voor feestjes of speciale gelegenheden.

Ook gaan we graag met het gezin op uitstap. Je kan dan ook regelmatig tips voor uitjes, restaurants, hotels, enz. terugvinden.

Om medische redenen mag ik geen suiker eten, mijn recepten zijn dan ook altijd zonder toegevoegde suikers en geschikt voor diabetici.

Op deze blog vind je alles gaande van snelle doordeweekse recepten tot uitgebreide dinerparty-recepten, reviews van producten en kookboeken, tot bezoeken aan restaurants enz. Vaak suikervrij, vaak met Italiaanse invloeden (waar ook deels mijn roots liggen), voor ieder wat wils.


Tineke’s Cucina werd opgestart in april 2010 als een weblog met suikervrije recepten. Ook vandaag vormt deze blog nog steeds de kern van al onze activiteiten en worden er maandelijks een vijftal nieuwe artikels gepubliceerd met suikervrije recepten, tips en weetjes.

In het najaar van 2010 kwamen de eerste aanvragen om op te treden als gastspreker voor verenigingen rond het onderwerp “Suikervrij Koken”. In dezelfde periode organiseerde ik eveneens een eerste kookworkshop rond Suikervrije Desserten.

Eén van de belangrijkste projecten in 2011 was mijn deelname aan het TV programma ‘Vlaanderen Kookt’ op Njam! TV. Het recept voor “Kip Tikka Masala” kwam niet alleen op TV, maar werd eveneens geselecteerd voor het bij de TV-reeks horende kookboek.

Er volgden al snel twee kookboeken - 'Suikervrije Desserten' en 'Suikervrije Feesthapjes' - die verkrijgbaar zijn via de boekhandel of in de eigen webshop van Tineke's Cucina.
In de webshop verkopen we ook onze eigen koffie mélange en suikervrije bakproducten.

Nog vragen? Interesse in een samenwerking?
Mail dan zeker naar info@tinekescucina.be

Disclaimer: de posts op Tineke's Cucina zijn niet gesponsord. Het is steeds mogelijk dat bepaalde producten ter beschikking worden gesteld door producenten of leveranciers, maar de mening in mijn blogs is steeds mijn eigen persoonlijke mening.