Suikervrije mangomousse zonder koemelk of ei.

Dochterlief kreeg wat minder nieuws deze week en blijkt allergisch te zijn aan koemelkeiwit en eiwitten. Dat kwam toch wel even binnen bij mijn kleine gastronoom. Het advies van de arts was "ze mag gewoon vlees eten, maar kijk voor al het overige naar vegan alternatieven". Vegan, omdat hier uiteraard geen koemelk of ei in zit. 

Ik trok richting AH en laadde alvast een mandje vol. Met melk- en ei-vrije opties voor kaas, snacks en ijsjes kon ik de eerste shock al wat verminderen. Maar ik wou toch ook zelf al een dessertje op tafel toveren. Het werd een suiker-, melk- en eivrije mangomousse.

Dochterlief bracht mango's mee van de markt en deze bleken echt al zeer rijp te zijn. Ideaal om te verwerken in een receptje.

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 200 gr plantaardig alternatief voor yoghurt
  • 2,5 el zoetstof
  • 250 ml plantaardig alternatief voor slagroom
  • 80 ml plantaardige melk (ik koos voor havermelk)
  • 4 gr agar 
Bereidingswijze

Schil de mango, pureer met de staafmixer. Voeg de yoghurt en zoetstof toe en meng tot één geheel.

Klop de slagroom stijf in een aparte kom.

Verwarm de melk met de agar. 

Meng de melk & agar bij het mango-yoghurt mengsel. Spatel er onmiddelijk de slagroom onder. Lepel in glaasjes en laat verder opstijven in de koelkast.


Reacties