Slowcooker stoofpotje

De afgelopen maanden waren frustrerend op medisch vlak: de ene ziekenhuisopname volgde de volgende revalidatie, enz. Het hield niet op. Van bloggen kwam dan ook niet veel in huis. Stilletjesaan wil ik daar wel weer wat verandering in brengen. 

Gisteren gingen we op familiebezoek in de namiddag. Ik weet dan dat ik 's avonds niet meer de fut heb om te koken, dus het moet klaar staan. Ik ging voor een creatieve oplossing en maakte een stoofpotje klaar. De voorbereidingen deed ik op de middag, alles ging de crockpot in en 's avonds kwam een heerlijke geur je tegemoet wanneer je het huis binnen kwam. 

Een ideaal gerecht dus voor wanneer je niet veel tijd hebt 's avonds.

Aangezien iedereen grote fan was van het gerecht, besloot ik het toch uit te typen. En een foto? Ja daar had mijn vermoeidheid jammer genoeg geen puf meer voor. Ik probeer het volgende keer ;-) 

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Ingrediënten

  • 500 gram stoofvlees (ik had een mengeling varkens en runds meegebracht bij Kaufland, maar je kan ook één van beiden nemen)
  • 1 rode ui, in grote stukken
  • 3 wortelen, in grote stukken
  • 1 bakje champignons, in schijfjes
  • Enkele el bloem
  • 2 blaadjes laurier
  • Provençaalse kruiden
  • 400 ml rundsbouillon
  • 1 el mosterd
  • Eventueel wat sausbinder

Bereidingswijze

Wentel het vlees in bloem. Bak het kort op hoog vuur aan in een pan om een mooi korstje te krijgen. Doe in de slowcooker.

Fruit in dezelfde pan de rode ui en wortel aan. Doe mee in de slowcooker. Voeg alle overige ingrediënten (behalve de sausbinder) toe. Laat de slowcooker 7 uur op low zijn werk doen.

Is je gerecht nog te vloeiend, dan kan je nog wat sausbinder toevoegen en even opkoken.

Serveer met aardappelpuree.

Smakelijk!

Reacties