Frisse pasta met ricotta, citroen en spinazie

Bij erg hoge zomerse temperaturen heb ik niet vaak zin om veel in de keuken te staan. Maar uiteraard willen we wel lekker eten.

Ik plaatste vorig jaar een plantje aardbeispinazie in de tuin. Aarbeidspinazie of melde is een vaste plant met eetbare bladeren en bessen. Ik plaatste deze als aanvulling op de moestuin. Je kan het blad gebruiken zoals spinazie of rucola, en ook de bessen kan je verwerken in vb. salades. 

In deze pasta kookte ik dus met aardbeispinazie. Heb je deze niet, dan kan je uiteraard ook gewone spinazie gebruiken!


Ingrediënten

  • 500 gram (dikke) spaghetti 
  • 1 potje ricotta
  • 3 handvol aardbeispinazie
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 1 handvol versgeraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar. 

Op het einde van de kooktijd doe je er de aardbeispinazie even bij. 

Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.

Intussen meng je de ricotta met het sap en rasp van citroen, kruid flink bij met peper en zout.

Meng de pasta en aardbeispinazie met het ricottamengsel. Voeg wat van het kookvocht toe om de gewenste dikte van saus te bekomen.

Werk af met de parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Reacties