Rijstpudding van gekookte rijst

 Kook jij ook steeds te veel pasta, rijst, ... ? Ik alvast wel, en mijn wederhelft wordt er soms wanhopig van. Om geen eten te verspillen, probeer ik wel steeds de restjes te verbruiken in andere gerechten. Dit recept voor rijstpudding is snel klaar, heel eenvoudig én lekker.

Ingrediënten

  • 2 kopjes gekookte rijst
  • 2 kopjes melk
  • 3 el zoetstof
  • 1 ei
  • Een snuifje zout
  • 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze

Doe alle ingrediëntene behalve het ei en vanille in een kookpot. Breng zachtjes aan de kook en laat gedurende 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig. Zo wordt de rijstpap dikker en smeuïger. 

Klop het ei los in een kommetje.

Doe wat van het rijstmengsel bij het ei en roer goed. Breng het ei nu bij het rijstmengsel en meng goed. Laat nog even indikken op het vuur.

Neem van het vuur weg en roer er de vanille door.

Eventueel kan je er ook nog wat kaneel of rozijntjes onder mengen.

Smakelijk!

Reacties