Zuiderse gegrilde courgettes

 Het weer zit de laatste dagen helemaal mee, en als we de weerman mogen geloven blijft het nog een hele tijd mooi. Dochterlief heeft extreem geluk, want net deze week is ze op watersportklassen. Wij genieten wat rustiger van het mooie weer, op ons eigen terrasje. En af en toe wat koken op de barbecue hoort daar dan toch wel bij. 

Ik maakte onlangs deze zuiderse gegrilde courgette. Heerlijk smaken, en lekker koud en warm. De overschot werd dan ook gewoon in de koelkast bewaard en nadien als antipasti geserveerd.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 3 ansjovis
  • Olijfolie
  • Vers citroensap
  • Verse peterselie
  • peper en zout

 Bereidingswijze

Snij de courgette in plakjes. Grill ze op de barbecue.

Maak een dressing met de olijfolie en het citroensap (3:1), kruid met peper en zout.

Dresseer de courgettes op een bord. Overgiet met de dressing. Strooi er de verse peterselie over.
Werk af met fijngesnipperde ansjovis en zongedroogde tomaatjes.

Reacties