Opening Butcher's Store Antwerpen-Zuid

Wanneer de agenda of gezondheid het niet toelaat sturen we de wederhelft op pad om nieuwe zaken te ontdekken. Woensdagmiddag mocht hij naar Antwerpen voor de opening van het derde filiaal van The Butcher’s Store.

Luc De Laet en Peggy Van Haver zijn intussen een vaste waarde in de provincie Antwerpen. Er waren reeds slagerijen in Hove en Antwerpen (op de site van Brouwerij De Koninck), twee steakrestaurants en daarnaast ook een apart atelier in Aartselaar waar charcuterie gemaakt wordt en waar alles klaargemaakt wordt voor de horeca. Luc levert immers vlees en charcuterie bij de betere restaurants in binnen- en buitenland. Het is geweten dat o.a. Gordon Ramsay op de klantenlijst staat. Recent kwam er ook een partnership voor het nieuwe restaurant Maven. Luc is een rolmodel als het gaat over het ambacht van de beenhouwerij. Het is altijd al zijn persoonlijke missie geweest om zijn klanten opnieuw te laten zien wat de oorsprong van een biefstukje is. 

Nu opent er dus een derde Butcher’s Store, midden in de bruisende uitgangsbuurt van het Antwerpse Zuid. Een schitterend pand wat iets kleiner is dan de zaak in Hove, maar veel groter dan de zaak in de oude brouwerij. Luc maakt zich ook sterk een concept neer te zetten wat 100% past in deze omgeving. Enkele highlights : 

- Naast het gerijpte rundsvlees van 16 excellente rassen en de voortreffelijke charcuterie wil Luc voortaan ook elke maand een speciale kwaliteitskip in de kijker zetten. De eerste kip is een Bresse kip die gekweekt wordt door de een Belgische kippenboer in Frankrijk. Uiteraard is Luc ter plaatse alles gaan bekijken alvorens dit aan te bieden. 

- De winkel bestaat uit twee delen. Het achterste gedeelte is met bediening, het voorste gedeelte is zelfservice. Het is de bedoeling dat het voorste gedeelte ook later op de avond zal openblijven. 

- De winkel beschikt over een muziekinstallatie die niet zou misstaan in een danscafé. We weten natuurlijk dat Luc een grote fan is van Tomorrowland en dat brengt hij ook een stukje mee naar deze uitgangsbuurt. 

- Naar de zomermaanden toe is het de bedoeling dat er buiten een mooi terras komt, waar je kan genieten van een glaasje wijn met een schoteltje kwaliteitsvleeswaren. 

- Naar de kazen toe neemt Luc voorgoed afscheid van de doorsnee kazen die in elke supermarkt liggen. Vooraan alleen nog een smaakvol assortiment wat persoonlijk geselecteerd wordt door Frederik van Kaasaffineurs Van Tricht. 

- Alle bereidingen en versnijdingen worden ter plaatse klaargemaakt. Enkel de charcuterie komt van het atelier. 

- De focus blijft net als in de andere winkels op kwaliteitsvlees en op eigen innovatieve bereidingen zoals de intussen vrij bekende Secreto 07. 


Butcher’s Store Antwerp South, Museumstraat 13-15, 2000 Antwerpen


Reacties

Populaire posts