Speculaaswafeltjes zonder suiker
Het is bijna zover: Sinterklaas! De dochter des huizes wordt er helemaal gek van, en zelf vind ik het eigenlijk best ook wel leuk. De Sint komt namelijk ook af en toe wel eens iets in mijn schoentje leggen en dat maakt het al helemaal spannend ;-)
En intussen snoepen we van de zelfgemaakte speculaas, of pepernootjes, of deze speculaaswafeltjes. Super makkelijk te maken en ideaal om in de sfeer te komen!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Smelt de boter op een zacht vuurtje. Meng met de bloem.
Voeg dan het bakpoeder, de speculaaskruiden en de tagatesse bij. Klop de eieren los met de melk en voeg ook deze bij het deeg.
Laat het deeg een half uurtje opstijven.
Om je wafels te bakken: heb je een wafelijzer met een tefallaag, dan hoef je niet te veel olie of vetstof op het ijzer te doen. Heb je een ouderwets wafelijzer, zorg er dan zeker voor dat het ijzer telkens opnieuw weer goed ingevet is. Anders blijven je wafels gegarandeerd plakken.
De wafels zijn zeker enkele dagen houdbaar in een afgesloten doos.
En intussen snoepen we van de zelfgemaakte speculaas, of pepernootjes, of deze speculaaswafeltjes. Super makkelijk te maken en ideaal om in de sfeer te komen!
Ingrediënten
- 120 g Tagatesse
- 250 g bloem
- 1 el speculaaskruiden
- 200g gesmolten boter (Solo)
- 3 eieren
- 1/2 pakje bakpoeder
- 50 ml halfvolle melk
Smelt de boter op een zacht vuurtje. Meng met de bloem.
Voeg dan het bakpoeder, de speculaaskruiden en de tagatesse bij. Klop de eieren los met de melk en voeg ook deze bij het deeg.
Laat het deeg een half uurtje opstijven.
Om je wafels te bakken: heb je een wafelijzer met een tefallaag, dan hoef je niet te veel olie of vetstof op het ijzer te doen. Heb je een ouderwets wafelijzer, zorg er dan zeker voor dat het ijzer telkens opnieuw weer goed ingevet is. Anders blijven je wafels gegarandeerd plakken.
De wafels zijn zeker enkele dagen houdbaar in een afgesloten doos.
Reacties
Een reactie posten