Quiche met courgette, ham en cheddar

Het is weer volop zomer, en dan kan ik op momenten de moestuin niet bijhouden... Na een weekje vakantie was één van de courgettes uitgegroeid tot een reus 'met een hoek van 90°'. Een deel van de blokjes werd alvast ingemaakt voor soep, maar ik maakte ook een hartige quiche met courgette, ham en cheddar.


Courgette kan nogal eens flets smaken. Met de look en cheddar geeft dit een extra toets.

Voor een veggie variant kan je gewoon de ham weglaten, maar dat kreeg ik niet verkocht aan de vleesverslaafde wederhelft ;-)

Ingrediënten
  • 1 pak bladerdeeg
  • 300 gram courgette in blokjes (ongeveer)
  • 125 gram ham (blokjes)
  • 125 gram gemalen cheddar
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 eieren + 1 eierdooier
  • 100 ml room
  • peper en zout

Bereidingswijze

Fruit de ui en de look in wat olijfolie. Voeg de courgetteblokjes toe en stoof ze tot ze bijna gaar zijn.
Laat wat afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit. Bekleed een bakvorm met bakpapier en het deeg. Prik gaatjes in de bodem.

Meng de courgette met de ham en kaas. Kruid flink met peper en zout.
Doe het mengsel in de bakvorm.

Klop de eieren, dooier en room los. Overgiet het mengsel met de eimix.

Bak gedurende 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Reacties