Maxime Colin - culinair genieten in een heerlijk rustige omgeving

Restaurant Maxime Colin in Kraainem vierde de afgelopen maand zijn eerste verjaardag in de prachtig gerestaureerde oude priorij aan het park Jourdan. Ook wij gingen langs en genoten van een mooi samengesteld en tot in de puntjes verzorgde gastronomische maaltijd, aangepast met wijnen geselecteerd door sommelier Lionel Verhaeren.



Van zodra je binnenstapt in de priorij valt meteen de rust op. Wij kregen een tafeltje aan het raam, met een uitzicht op het park en de ganzen. Na een drukke werkweek was dit alvast een verademing. Van bij het aperitief kregen we mooie gerechten, prima in balans en met een paar verrassende smaken. Helemaal top!


De lunchkaart wordt maandelijks aangepast aan de producten van het moment en geeft je enkele keuzes zodat je zelf je lunch kan samenstellen. Wij lieten ons echter verrassen door de chef en genoten van onder andere grijze garnalen met smaken van truffel en onverwachte maar zeer lekkere citrus, een cappuccino van witte asperges met een crème van daslook, coquilles met een hummus van avocado en dressing van koffie, enz.





Kraainem is voor mij niet bij de deur. Vroeger werkte ik in Sint-Stevens-Woluwe, de weg naar het restaurant was me dus wel bekend. Alleen... sinds de verhuis is het zowat 80 kilometer enkele rit geworden. En toch... ik ben buiten gestapt en heb de wederhelft meteen verwittigd: "hier komen we nog" ;-) De score van 14/20 die zij in de huidige uitgave van Gault & Millau kregen is zeker verdiend.


Maxime Colin
Pastoorkesweg 1 - B-1950 Kraainem
Tel : +32 (0)2 720 63 46
Gesloten op zondag en maandag, de hele dag.
www.maximecolin.be



Reacties