Chocolat Passion

Ik zit weer in een chocolade-fase... En dat uit zich niet enkel in de hoeveelheid suikervrije zeevruchten en pralines die ik naar binnen werk, maar ook in de recepten. Deze chocolademousse met passievruchtenpuree kon ook de wederhelft wel smaken. Het zoete van de chocolade en het zure van de passievrucht vormen een mooie combinatie.

Deze chocomousse wordt gemaakt zonder eieren. Een leuk extraatje wanneer je dit wil vermijden.


Ingrediënten
  • 100 gram pure chocolade met minimum 70% cacao
  • 100 gram passievruchtenpuree (ik koop deze diepgevroren)
  • 200 gram slagroom
  • 2 gelatineblaadjes

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie.

Week de gelatine in koud water.

Verwarm de passievruchtenpuree (niet koken). Meng er de geweekte gelatine onder en laat al roerend oplossen.

Meng de passievruchtenpuree met de chocolade. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop intussen de slagroom stijf.

Spatel de slagroom voorzichtig onder het chocolade-passievruchtenmengsel.

Verdeel over potjes en laat opstijven.



Reacties