Zomerse slasoep

We zijn helemaal in zomerse sferen geraakt. Temperaturen van boven de 30°C, en dat zelfs voor de komende dagen nog. Ook op culinair vlak zie je een duidelijke verandering in de keuken: de BBQ wordt vlot bijgehaald, en zware maaltijden laten we even links liggen.

De lunches zijn vaak slaatjes: fris, gezond en zomers. Maar... een vierjarige in huis, die "lust geen sla". Dan moet er uiteraard een andere oplossing komen.



Vanochtend konden we enkele kroppen sla oogsten uit de moestuin. Alles netjes schoongemaakt, en 1 krop werd verwerkt in een eenvoudige slasoep. Je kan deze koud of warm eten, wat uiteraard een extra meevaller is bij tropische temperaturen. En de dochter? Die vond het lekker! "Ah ja, mama, want er zitten aardappeltjes in de soep." :-)


Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • 3 kleine aardappelen
  • 2 liter kippenbouillon (of water met bouillonblokjes)

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij in blokjes. Pel de ui en snipper fijn. Snij de prei in reepjes.
Was de krop sla en zwier droog.

Smelt wat boter in de pot. Fruit er de ui in. Voeg de prei en aardappelen toe en stoof even mee. Voeg de sla toe en stoof een minuutje of twee alles tesamen.

Overgiet met de bouillon en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Mix de soep, kruid naar smaak met peper en zout.




Reacties