Recensie: Gasthof 1618 - Bierzeverijen

In onze thuisstad Diest bevindt zich één van de weinige begijnhoven met volledige omwalling, waar ooit 800 begijnen gehuisvest waren.

Een van de toenmalige hoofdgebouwen van de begijnen, gelegen naast de Begijnenbeek, is heden een Brasserie – Restaurant “GASTHOF 1618”.

Gasthof 1618 veranderde het afgelopen jaar van uitbaters, en zij hebben reeds heel wat ondernomen op deze prachtige locatie. Van een snelle hap tot een volwaardig diner, van streekgerechten tot streekbieren met de maandelijkse bieravonden, tot vergaderingen en Business meetings, je kan het er allemaal vinden.

Laat het Gasthof 1618 nu bovendien op amper een paar honderd meter van ons kantoor zijn... en je weet wel dat wij er al eens te vinden zijn. Hoog tijd om ook dit adresje dan eens te belichten in één van onze reviews.

Het authentieke pand is ingericht met donkere meubels, maar voldoende verlichting. De open haard zorgt voor een gezellige sfeer in de ruimte beneden.

Momenteel kan je ook op het winterterras genieten van een drankje. Dit charmante en deels overdekte houten terras is zeker een aanrader!Op de bovenverdieping bevindt zich niet alleen een aparte eetruimte, maar ook een gezellig salon. Ideaal voor een digestief!


Wij zijn alvast fan van hun klassieke keuken, en ook de gin-tonic kaart kan ons bekoren. Een absolute aanrader is de overheerlijke (maar uiteraard zeer calorierijke) kaasfondue.

Elke laatste woensdag van de maand kan je er terecht voor de "Bierzeverijen". Samen met je gezelschap word je ontvangen door een heuse pater, Norbert. Hij vertelt op magistraal humoristische wijze over de vijf bieren die je te proeven krijgt. Bovendien is elk bier voorzien van een hapje dat bij het bier past.

Zelf zijn we niet zo'n extreme bierfans. We drinken het zelfs amper. Maar dit evenement bleek een echte voltreffer. Een losse sfeer, hilarische taferelen en enkele lekkere combinaties van bier en hapjes maakten dit zeker tot een geslaagde avond!Alles staat klaar voor een gezellige avond Bierzeverijen

Pater Norbert

We willen zeker niet verklappen welke bieren en hapjes je krijgt, maar laat ons even meedelen dat wij (tot onze verbazing) zeer te spreken waren over de Tripel Karmeliet!

Reacties

Populaire posts