Wat een hitte!

Het is toch wel wat met dat weer... eerst zitten we met twee weken gietende regen, en plots met tropische temperaturen.

Dat vraagt toch wel een aanpassing in de menu's. Hier en daar een BBQ, American style, oerklassiek met een Duits/Belgische aardappelsalade, of zuiders getint. Het kan allemaal!

Maar gisteren moesten we toegeven dat we het zelfs te warm hadden om de barbecue aan te steken. Te warm, te loom, te plakkerig. Dan maar een frisse koude schotel!

Geen inspiratie?

Op hete dagen smaakt alles, dus waarom geen klassieke 'tomate crevette'?

Snij het hoedje van de tomaten en lepel het vruchtvlees eruit.

Meng je garnalen met wat verse mayonaise (niet te veel!), kruid bij met peper en werk af met een geutje citroensap.

Vul je tomaten met de garnalen en zet het hoedje er weer op.

Eenvoudig en smakelijk.

Nog zo'n traditioneel onderdeel van grootmoeders koude schotel zijn gevulde eieren.

Kook
je eieren. Laat afkoelen.
Pel ze en snij doormidden.

Haal de eigelen uit de eieren. Prak ze fijn en meng met mayonaise, zout/cayennepeper en verse peterselie.

Spuit of lepel de eigelen terug in de halve eieren.

Werk de eitjes af met wat bieslook, een plukje peterselie, wat extra cayennepeper, een stukje radijs of tomaat, ...

Klaar!


Reacties